Mějte pro sebe pochopení

My lidé milujeme, když nás někdo chápe.

Když jsme přijatí, pochopení a máme od druhého porozumění. Cítíme pak uvolnění, podporu a spočinutí. Tenze a tlak pomalu odchází…

A toto pochopení je v každém z nás. Každý se s ním můžeme spojit. A můžeme ho vnímat v sobě i v druhém člověku. Je vždy a pořád pod vrstvou z myšlení, která si třeba zrovna myslí zlost, odpor, nespokojenost  a nechápe…. Nechce totiž chápat.

Ale jakmile sestoupíme z myslící hlavy do srdce, duch života je nám jaksi blíže a odpor odmítavého myšlení a nepochopení se zmírní. A to vytváří najednou nové možnosti, nové vidění situace. Způsobí to proměnu.A přesně to se nám všem může právě v těchto dnech dít. Proměna.

Každý se můžeme proměnit, obrazně vstát z mrtvých a ocitnout se v prostoro pochopení. Projevit cit, cítit, citlivěji vnímat. Vnímat lidského ducha v každém z nás a skrze něj proudící pochopení a také odpuštění. Tam v srdci jsme v tom spolu. A vždy nevinní.

U mě se ta proměna udála skrze větší pochopení sám sebe. Začal jsem mít se sebou pochopení. Někdy až smilování. Začal jsem si odpouštět. To vše za co jsem se peskoval, kritizoval, obviňoval. Všude tam, kde jsem se sebou neměl pochopení jsem pomalu ten tlak a přísnost ubíral. A přidal jemnost a pochopení. Lásku.

A tahle úcta k životu uvnitř mě, ocenění mého bytí, pokora k té síle, která mě žije, mi začala dávat jistotu, nová uvědomění a nová pochopení pro ty části, která jsem v sobě nenáviděl a odmítal.

A jak se moje pochopení prohlubovalo, zcelovalo se i mé bytí člověkem.A rostlo automaticky i mé pochopení pro druhého člověka.

Pochopení je schopnost milovat to nevinné v nás.
Nevinnost v druhém člověku.

Každý děláme to nej co umíme podle toho jak zrovna smýšlíme. A někdy prostě myslíme hlouposti a nesmysly. A stejně tak druzí lidé. Tak s tím mějme pochopení. S nimi i se sebou. Za těmi hloupostmi je láska, mír a nevinnost.

Když vidíme a vnímáme lidskou duši v druhém člověku, nejen jeho slova. Když vnímáme svou duši, nejen ty hlasy v naší hlavě. Začneme vnímat i více a více pochopení. Pro sebe i pro druhé. A to samo o sobě jako zázrakem promění náš svět.

Svět se stane laskavějším místem.
Místem pochopení.
Místem krásy života.
Přeji vám více pochopení.
Je ho v každém z nás hojnost.
Je ho v nás plno.

Nejsme jako lidé prázdní, jsme plní pochopení.

Tak ho projevujme.K sobě na prvním místě, k druhým to pak půjde automaticky…
David

David Kirš
David Kirš, autor a investor. Expert na online vzdělávání a email marketing. Vizionář, inspirátor a životní idealista. Jeho online kurzy prošlo přes 5.500 studentů a 1.700 účastníků se potkalo s Davidem živě na seminářích a akcích. Je autorem programů EmailAcademy, Prodej svůj talent a SuperHero Academy. Majitel SmartSelling a.s. a spolu-zakladatel Nadačního fondu Šťastné Česko.

JEĎTE SE MNOU NA VLNĚ

Každý týden posílám emailem aktuální zprávy z \"jiného\" světa. Buďte u toho. Inspirujte se a odvažte se i vy na internetu a v životě čarovat a kouzlit :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • DAVID KIRŠ
    David Kirš

    David Kirš je podnikatel, kterého týdně sleduje komunita +100.000 lidí skrz emaily i Facebook. Dnes inspiruje hlavně jako autorita v oboru online vzdělávání mnoho expertů a lídrů, ale i začínající podnikatele, jak (nejen) díky internetu prodat svůj talent, podnikat ve flow a zjednodušit si život.